Roestemmer.nl
Image default
Gezondheid

Dry needling in regio Veenendaal: wat is het verschil met acupunctuur?

Heeft last van uw spieren? Of dit nu een chronisch probleem is of uit een sportblessure voortkomt, de kans is groot dat dry needling bij onze praktijk in de omgeving van Veenendaal uw klachten kan verhelpen of aanzienlijk kan verlichten. De behandelvorm is redelijk nieuw en wordt bij het Centrum voor Fysiotherapie Beatrixpark door speciaal hiervoor opgeleide fysiotherapeuten gegeven. Vaak is het niet helemaal duidelijk wat de behandeling inhoudt of wordt er foutief een overeenkomst met acupunctuur gezien. Echter bestaat er behalve het gebruik van naalden geen enkele andere overeenkomst tussen beide.

De behandeling van pijnlijke spieren versus energiebanen

Dry needling nabij Veenendaal is geen alternatieve geneeswijze, maar een erkende behandelmethode die door reguliere fysiotherapeuten wordt uitgevoerd. De naalden worden gebruikt om triggerpoints (pijnlijke of verkrampte spieren) aan te prikken en zo te ontspannen. Het is een westerse behandelmethode. Acupunctuur is daarentegen een oosterse geneeswijze en een behandelvorm die zich baseert op de energiebanen in het lichaam.

Een van de vele specialismen

Dry needling in regio Veenendaal is een van de vele specialistische behandelingen die bij het Centrum voor Fysiotherapie Beatrixpark worden aangeboden. Tevens kunt u er terecht voor onder andere hooikoortsfysiotherapie, manuele therapie en fysiotherapie bij diabetes. Voordat u de dry needling-behandeling start, wordt tijdens een uitgebreide intake door de fysiotherapeut eerst bepaald of deze behandeling uw klachten daadwerkelijk kan verminderen of verhelpen. Pas dan wordt overgegaan tot de daadwerkelijke behandeling. 

Een ruim aanbod individuele therapieën en groepsbehandelingen

Dry needling in de buurt van Veenendaal betreft een individuele behandeling. Na een eerste sessie voelt u vaak al verbetering. Binnen dit fysiotherapeutische centrum bestaan tal van individuele opties, maar ook groepsbehandelingen. Onder die laatste valt bijvoorbeeld het programma fysiotherapie bij diabetes. Dit programma heeft een duur van twaalf weken en omvat tevens leefstijladviezen. Er wordt nauw samengewerkt met andere specialisten zoals diabetesverpleegkundigen. Voor fysiotherapie bij diabetes en andere behandelingen kunt u zich telefonisch of online inschrijven.