Roestemmer.nl
Image default
Woning en Tuin

Welke kleur gordijnen passen bij witte muren en bruine meubels?

Kleurencombinatie ligt aan de basis van woninginrichting. Een slechte combinatie van kleuren maakt zelfs de duurste meubels en stoffering onaantrekkelijk. Of je nu een romantische sfeer zoekt voor je slaapkamer, of een trendy look voor je woonkamer, de juiste kleurinrichting kiezen is van cruciaal belang.

Gordijnen zijn onafscheidelijke elementen van interieurs. Ze voegen dimensie en flair toe aan je woonruimte en hebben een enorme invloed op de totale esthetiek van je huis. Ze zijn er in een prachtige reeks stoffen en kleuren die bij elk kleurenthema kunnen passen.

Zijn je muren wit en je meubels bruin? Witte muren geven je kamer een schoon en ruimtelijk gevoel en uitstraling. Omdat wit erg reflecterend is, fleurt het de kamer op. Bruin is een veelzijdige en klassieke kleur voor meubels, of het nu voor de woonkamer of de keuken is. Bruine meubels zijn een praktische keuze, vooral voor gezinnen met kinderen en huisdieren, want ze zijn gemakkelijk schoon te maken en vlekbestendig.

Je hebt dus bruine meubels tegen de achtergrond van witte muren, wat een mooie kleurencombinatie is. Nu moet je nog gordijnen kiezen die goed bij deze geweldige setting passen.

Het goede nieuws is dat talloze tinten passen bij een bruine bank en witgeschilderde muren. De sleutel tot het kiezen van de kleur van een gordijn is het bepalen van de algemene toon en het gevoel dat je in je woonruimte wilt bereiken. Hier zijn een paar tips:

Kalm en rustgevend effect

Als een zachte en serene sfeer je roeping is, vermijd dan felle of grimmige kleuren en ga voor stoffen van lichtere tinten. Middelgrijs, helder mosterd, warm goudgeel, romig beige, of gebroken wit met een bronzen ondertoon zullen van je huis een kalm en rustgevend nest maken. Je kunt zelfs zuiver witte gordijnen kiezen die bij je witte muren passen, zodat de combinatie van de twee een impactvolle achtergrond vormt voor je bruine bank. Wit op wit geeft een klassiek elegante uitstraling. Deze lichtgekleurde gordijnen laten lucht en zonlicht door en je woonkamer wordt gevuld met een zachte gloed.

Slimme, verfijnde look

Wil je een slimme en verfijnde look in je woonkamer creëren? Kies marineblauwe of blauwe gordijnen die zullen opvallen en een sterk contrast vormen met witte muren en prachtig combineren met je prachtige bruine leren bank en lage zetels.

Traditionele, aardse tinten

Bepaalde kleurencombinaties gaan nooit uit de mode en ze zijn helemaal terug te voeren op het huis van je grootmoeder. Je kunt wat vintage inrichtingsideeën stelen van je oma’s aardse verblijfplaats en zo’n kamer in je huis creëren met een traditionele combinatie van witte muren, een bruine bank, en crèmekleurige koffiekleurige of donkerbruine gordijnen. Of, ga voor brons. Als je ramen voorzien zijn van houten jaloezieën, hoe charmant zou het dan zijn om er bronskleurige netgordijnen over te hangen! Erfelijke weefsels zijn evergreen.

Heldere en gedurfde tinten

Rood, oranje, geel, groen, magenta. Mix en match deze gedurfde en levendige tinten voor gordijnen en kom tot een oogstrelende combinatie die, afgezet tegen de witte muren, je huiskamer trendyer en hipper zal maken. Met strakke, witte muren op de achtergrond zullen deze gordijnen er geweldig uitzien, en, om ze bij je bruine bank te laten passen, kun je accessoires gebruiken als lichtbruine of gouden trekstangen en houten lampen.

Vergeet zwart niet

Veel huiseigenaren aarzelen om zwarte gordijnen als raambekleding te gebruiken, maar als ze gecombineerd worden met witte muren en bruine meubels, zien ze er prachtig en verleidelijk uit. Dit is een klassieke en geraffineerde combinatie die esthetisch verantwoord is. Zwarte gordijnen komen goed tot hun recht in een neutrale ruimte die wit of gebroken wit is op de muren met meubels, wandkleden, lampen, tapijten en kussens die bruine en zwarte tinten hebben. Zwart is een dramatische kleur, die vooral goed past in grote, luchtige ruimten.

Dus, ga verder, speel met verschillende tinten en patronen, en stijl je ramen door te kiezen uit een grote selectie gordijnen die bij de kleur van je muren en meubels passen, en geniet van de sfeer.

 

 

 

https://www.raamdecoratie.com

Gerelateerde artikelen

Waarom een eenpersoonsbed een weloverwogen keuze moet zijn

Op zoek naar prachtig hekwerk in Breda?

Exclusieve tuinmeubelen voor op je balkon of in je tuin