Roestemmer.nl
Image default
Aanbiedingen

Glazen systeemwanden: Ontkracht de mythen en ontdek de feiten

Wanneer je overweegt om een kantoorruimte te moderniseren of een nieuwe indeling te creëren, kom je al snel uit bij de keuze voor wanden. Glazen systeemwanden zijn een populaire optie, maar er bestaan nogal wat misvattingen over. Laten we enkele van deze mythen ontkrachten en de feiten op een rij zetten.

Mythe 1: Glazen wanden zijn niet geluiddicht

Een veelgehoorde zorg is dat glazen wanden niet voldoende geluidsisolatie bieden. Dit is echter een misverstand. Moderne glazen systeemwanden zijn ontworpen met geluidsisolatie in gedachten. Ze kunnen worden voorzien van dubbel glas of zelfs akoestisch glas, waardoor ze een uitstekende optie zijn voor ruimtes waar privacy en rust belangrijk zijn. De realiteit is dat ze vaak beter geluid isoleren dan traditionele gipsplaten wanden.

Mythe 2: Ze zijn niet veilig

Misschien denk je dat glazen wanden gemakkelijk breken, maar dat is niet het geval. Ze zijn gemaakt van gehard veiligheidsglas, wat betekent dat ze extreem sterk zijn. Mocht er toch een breuk ontstaan, dan valt het glas uiteen in kleine, onscherpe deeltjes om het risico op letsel te minimaliseren. Veiligheid is dus geen issue bij een goed geïnstalleerd glazen systeemwand.

Mythe 3: Gebrek aan privacy

Op het eerste gezicht lijkt glas transparantie te bieden die je niet altijd wilt in een kantooromgeving. Maar glazen wanden komen met een scala aan opties voor privacy, zoals matglas, folies of slimme glazen die op commando van helder naar ondoorzichtig kunnen schakelen. Je kunt dus genieten van natuurlijk licht zonder in te boeten aan privacy.

Mythe 4: Ze zijn duur en moeilijk te installeren

Een andere misvatting is dat glazen wanden een dure en tijdrovende investering zijn. In werkelijkheid zijn ze vaak vergelijkbaar geprijsd met andere wandopties, vooral als je rekening houdt met de duurzaamheid en de esthetische waarde die ze toevoegen. Bovendien zijn systeemwanden ontworpen voor snelle en eenvoudige installatie, wat betekent dat je kantoor niet wekenlang een bouwplaats is.

De feiten spreken voor zich

Het is duidelijk dat veel van de zorgen die mensen hebben over glazen systeemwanden gebaseerd zijn op mythen en niet op de werkelijkheid. Ze bieden een combinatie van esthetiek, functionaliteit en flexibiliteit die moeilijk te evenaren is met andere materialen.

Door de feiten te kennen, kun je een weloverwogen beslissing nemen die het beste past bij jouw ruimte en behoeften. Glazen systeemwanden kunnen een slimme, stijlvolle en praktische toevoeging zijn aan elke werkomgeving. Vergeet de mythen en omarm de heldere toekomst van kantoorontwerp met glas.

https://intermontage.nl/