Roestemmer.nl
Image default
Sport

Mensen helpen aan een gezonde leefstijl? Volg een Lifestyle coach opleiding

Wil jij mensen begeleiden bij het verbeteren van hun leefstijl? Lijkt het je waardevol en interessant om anderen te ondersteunen bij het bereiken van een optimale gezondheid? Dan is de lifestyle coach opleiding van Sport&People iets voor jou! Leer hoe je jouw cliënten kunt inspireren en motiveren om hun leefstijl te transformeren naar een positieve en gezondere versie van henzelf. 

Inhoud van de opleiding

Tijdens de opleiding wordt er veel aandacht besteed aan alle aspecten van leefstijl die van invloed zijn op het welzijn van een persoon. Daarom biedt Sport&People de Nederlandstalige lifestyle coach opleiding aan, waarin er gebruik wordt gemaakt van het bewezen effectieve BRAVOZ-model. Het BRAVOZ-model richt zich op zes belangrijke leefstijlfactoren die van invloed zijn op de gezondheid, namelijk Bewegen, Roken, Alcohol, Voeding, Ontspanning en Zitgedrag. Door deze factoren te analyseren en aan te pakken, kun je jouw cliënten helpen om hun gezondheidsdoelen te bereiken en een gelukkiger leven te leiden.

Als student van de lifestyle coach opleiding leer je ook verschillende coaching tools, waardoor je in staat bent om jouw cliënten te begeleiden met behulp van bewezen effectieve methoden. Van het evalueren van het leefstijlgedrag van je cliënt tot het opstellen van individuele plannen voor gedragsverandering, je krijgt de vaardigheden en kennis die nodig zijn om een ​​succesvolle lifestyle coach te worden.

Thuisstudie

De lifestyle coach opleiding biedt je de mogelijkheid om de studie aan te passen aan jouw persoonlijke wensen en behoeften. Het grootste gedeelte van de opleiding vindt thuis plaats, waardoor je het lesmateriaal op jouw eigen manier en tempo kunt bestuderen. Je krijgt de mogelijkheid om de opleiding binnen 4 maanden af te ronden, en deze op een manier in te delen die bij jou past en goed werkt voor jou. Zo kun je de studie optimaal combineren met bijvoorbeeld werk, gezin en andere bezigheden. Daarnaast leg je een theorie en praktijk examen af om jouw kennis en vaardigheden te testen en loop je stage waarin je een cliënt begeleidt van een sport- of gezondheidscentrum. 

STAP Budget

Bij Sport&People kom je in aanmerking voor maximaal € 1000 subsidie vanuit het STAP-budget om je studie te bekostigen. Hierdoor wordt de lifestyle coach opleiding bijna kosteloos, zodat je jezelf verder kunt ontwikkelen zonder dat het je veel geld kost.

Schrijf je vandaag nog in en ontdek hoe jij het verschil kunt maken in het leven van anderen door hen te helpen hun levensstijl te verbeteren en hun beste zelf te worden!