Roestemmer.nl
Image default
Woning en Tuin

Met vogelhuisjes je tuin decoreren

Het is voorjaar en je ziet dat iedereen weer lekker met zijn of haar tuin bezig is. We kopen weer leuke planten, bloemen en mooie bloembakken waarmee de tuin flink kunnen verfraaien. Wil je je tuin nóg gezelliger maken? Denk dan eens aan vogelhuisjes kopen! Niet alleen de vogelhuisjes maken je tuin nog aantrekkelijker om te zien. Maar ook de extra vogels die door de vogelhuizen gelokt worden zorgen voor extra vertier in de tuin.

Vogels zorgen voor extra vertier

Extra vertier in de tuin, dat willen wij toch allemaal? Hoe leuk is het als je in de ochtend de woonkamer binnen komt, naar buiten kijkt en je al een aantal vogels in je tuin ziet? Als je nog geen vogelliefhebber was, dan word je het vanzelf. En ga je zelfs unieke vogeltjes spotten. De meest bekende tuinvogel in Nederland is waarschijnlijk wel de mus of de mees. In het voorjaar gaan deze en ook andere soorten vogels op zoek naar een veilig onderkomen waar zij hun nestje in kunnen bouwen. Heb jij op diverse plekken in je tuin een vogelhuisje staan/hangen, dan heb je grote kans dat de vogeltjes één van die huisjes uitzoekt als tijdelijke woning. Hoe leuk is het als de tuinvogels in jouw eigen tuin een gezinnetje stichten?!

Met vogelhuisjes lok je vogels

Als je het helemaal volgt is het echt heel leuk om te zien. Je ziet dan eerst het mannetje en vrouwtje volop takjes naar het huisje brengen. Dat gebruiken voor hun nestje. Als de eitjes eenmaal uitkomen worden vader en moeder vogel weer heel druk. Vanaf dan moeten ze hun kroost voeren met wormpjes en insecten. Ze vliegen af en aan – en dat de hele dag door. Na een korte tijd is het tijd voor de kleine vogeltjes om uit te vliegen. Dat gaat in het begin nog met veel gestuntel. Heb je katten thuis? Zorg dan dat deze even een paar dagen binnen blijven. Zodat de kleine vogeltjes veilig in je tuin kunnen verblijven totdat ze zelf sterk genoeg zijn om te vliegen.

https://www.vogelhuisjes-kopen.nl/