Roestemmer.nl
Image default
Zakelijk

Opzit veegmachine

Waar je ook komt, elke locatie en elke plaats moet schoon gemaakt worden. Denk maar bijvoorbeeld aan een restaurant, een loods, een winkel of een ziekenhuis. Alles hoort schoon te zijn. Hoe gek zou het zijn als je ergens komt en het stof ligt op de vloer. Dat voelt niet schoon en veilig aan toch? Nee. Om een gebouw of bedrijf goed schoon te houden hoort er geveegd te worden. Maar vegen vind niemand leuk. Vooral niet de grotere oppervlakte. Het is tijdrovend, zwaar en precies werk. Om jezelf en je personeel blij, effectief en enthousiast te houden is het daarom ook handig om een goede veegmachine aan te schaffen. In deze blog neem ik je mee naar het verschil tussen een opzit veegmachine en een achterloop veegmachine. Wij hebben alleen nog maar veegmachine van Metech

 

Het verschil tussen een opzit veegmachine en een achterloop veegmachine

In de veegmachines heb je drie ‘smaakjes’. De eerste twee gaan over de achterloop veegmachine en de andere over de opzit veegmachines. De achterloop veegmachine. Het woord zegt het al. Dit is een veegmachine waar je achteraan loopt. Hierin heb je dus twee verschillende mogelijkheden. De handmatige en de automatische. Bij de handmatige achterloop veegmachine duw je als het ware zelf handmatig de veegmachine aan. Het nadeel hiervan is dat dit erg zwaar, onhandig en niet fijn is. Daarom werd al snel er een nieuwe mogelijkheid gecreëerd. De automatische  achterloop veegmachine. Hierbij loop je alsnog achter de veegmachine aan. Gelukkig zit hier wel een accu met motortje in. Hierdoor hoef je niet zelf veel kracht te zetten en hoef je alleen nog maar te sturen. En te lopen… Het nadeel van een achterloop veegmachine is dat je veel aan het lopen bent, hij minder accuraat is en je lang bezig bent om grote onderdelen schoon te vegen. Daarom is er ook een derde smaakje. De opzit veegmachine. Hierbij kun je daadwerkelijk op de veegmachine zitten. Dit apparaat doet zelf alles en jij hoeft alleen te sturen en gas te geven.

 

Waarom een opzit veegmachine?

Een opzit veegmachine kan enorm handig zijn als u een groot oppervlakte per keer moet schoonvegen. Daarnaast werkt het personeel hierdoor ergonomischer, vrolijker en vind het vaak minder erg om de vloeren te vegen. Dankzij de grote vegers onder de machine kun je in minder tijd jouw gebouw schoonvegen.

 

Tips voor het gebruik van een opzit veegmachine

Er zijn veel tips die wij kunnen geven over het gebruik en onderhoud van de opzit veegmachine. De aller belangrijkste is en blijft toch het instructieboekje. Een opzit veegmachine is geen speelgoed, daardoor is het erg belangrijk om goed de instructies te lezen. Als je deze goed doorgenomen hebt, is het ook belangrijk om een ervaren gebruiker te vinden. Mocht je al vaker met een opzit veegmachine gewerkt hebben kan het soms toch handig zijn om een ervaren gebruiker te vinden en te vragen wat hij of zij anders doet. Soms leer je spontaan wat nieuws bij! Verder is het voor nieuw personeel belangrijk dat een ervaren gebruiker uitlegt wat er wel en niet mag met de veegmachine.

 

Veegmachine kopen?

Ben je er uit? Wil je een veegmachine kopen? Wij raden je aan om eens een kijkje te nemen bij Metech. Deze partij is extreem gespecialiseerd in veegmachines. Daarnaast kun je daar ook een schrobmachine kopen