Roestemmer.nl
Image default
Aanbiedingen

Pas je interieur gemakkelijk aan met dit product

Ben je op je interieur uitgekeken? Alleen wil je niet een te hoog budget eraan spenderen? Dan hebben wij hét product gevonden wat jou kan helpen. Het is gemakkelijk te gebruiken en ook eventueel te verwijderen. Als je niet handig bent met verf of dat te saai vindt is dit het helemaal voor jou. We hebben het hier namelijk over interieurfolie. Je kunt interieurfolie kopen bij een aantal winkels. Er wordt wel eens gedacht dat het precies hetzelfde is als plakfolie. Alleen is dat niet helemaal waar. Plakfolie is namelijk dunner dan interieurfolie en kan ook minder hebben. Interieurfolie is redelijk krasvast en ook nog spatwaterbestendig. Plakfolie daarentegen is niet krasvast maar vaak wel spatwaterbestendig. Voor je interieur wil je natuurlijk wel iets hebben wat krasvast is. Anders is het snel helemaal beschadigd waardoor je het juist weer wilt vervangen.

 

Hoe breng je interieurfolie aan?

Het fijne aan interieurfolie is dat het ook nog eens gemakkelijk aan te brengen is. Je verwijdert namelijk het schutvel en het plakt. Je hebt voor het aanbrengen van de folie een aantal producten nodig. Je hebt namelijk een rakel, rolmaat/liniaal, Stanleymesje en planenspuit met water nodig. Om een mooi eindresultaat te krijgen kun je de volgende stappen volgen: 

 

– Het opmeten: je begint met het opmeten van het oppervlak wat je gaat beplakken. Het is namelijk goed om te weten wat je precies nodig hebt voor je begint. Houdt wel altijd een grotere maat aan dan nodig. Denk hierbij aan bijvoorbeeld 2-3 centimeter meer. Je kunt dit later wegsnijden maar zo voorkom je dat je te kort hebt.

– Het schoonmaken: ook een hele belangrijke stap, schoonmaken. Dit kun je gemakkelijk doen met warm water en een druppeltje vaatwaszeep. Doordat je de ondergrond goed reinigt zal het folie een langere levensduur hebben.

– Niet droog plakken: vaak gaan mensen hier de mist in met plakken. Er wordt vaak gedacht dat er droog geplakt moet worden. Alleen is dat niet helemaal waar! Als je namelijk droog plakt zal het folie gelijk blijven kleven. Daarom raden wij aan om het folie nat te plakken. Dit kan je gemakkelijk doen door te sprayen met de plantenspuit. Je voorkomt dat het folie gelijk blijft plakken en kunt het zo nog iets verschuiven. Schroom niet met het gebruiken van water, hoe meer hoe beter!

– Schutvel verwijderen: de volgende stap is om het schutvel deels te verwijderen. Doe dit nooit in één geheel. Doe je dit wel dan is er een kans dat het folie aan elkaar gaat kleven. Dan kun je het folie niet meer gebruiken en dat is natuurlijk zonde! Doe het daarom echt in stukjes van circa 5 á 10 centimeter tegelijk.

– Het aanbrengen: aangezien het een secuur klusje is raden wij aan met meer dan één persoon te plakken. In je eentje kun je namelijk niet gemakkelijk een foutje corrigeren waar dat met twee wel gaat. Begin met het plakken in een hoek en ga zo vervolgens verder. 

– Water wegvegen: zit het folie naar wens? Dan kan het te veel aan water verwijderd worden. Dit kun je gemakkelijk met een rakel doen. Zorg wel dat je dit voorzichtig doet om krassen te voorkomen. Je kunt er zelfs nog een theedoek tussen houden om krassen te voorkomen. Leg ook zeker wat handdoeken onder het stuk wat je doet. Er komt namelijk best een hoop water vrij.

– De afwerking: als het folie helemaal goed vastzit op het raam is het tijd voor afwerking. Als je bij stap 1 een stukje extra hebt afgesneden is dit het moment dit op te lossen. Je kunt het overige stuk gemakkelijk wegsnijden met een Stanleymesje. Doe dit wel voorzichtig zodat je geen beschadigingen maakt. Ben je helemaal klaar? Dan kun je nu eindelijk genieten van het eindresultaat!

https://www.plakfoliewebshop.nl