Roestemmer.nl
Image default
Woning en Tuin

Roestige brievenbus? Cortenstaal is hot

Enkele jaren geleden waren we niet zo blij als we een spatje roest op onze brievenbus zagen verschijnen. Vaak is zo’n klein plekje het begin van ellende. De roest zet vaak door en ja, dat vonden we niet zo mooi ogen. Opvallend is dan ook dat wij vandaag de dag gewoon bewust kiezen voor een roestige brievenbus of bloembak voor de tuin. En goedkoop zijn ze niet hoor. Zoek maar eens op het woord ‘brievenbussen van cortenstaal’. Dan zie je dat daar een behoorlijk prijskaartje aan zit.

Het leuke is eigenlijk dat zo’n brievenbus dus eerst nog gewoon zwart van kleur is. Maar doordat hij daarna niet behandeld is, gaat deze, zodra je ‘m buiten in de tuin of voor je huis op het pad zet, roesten. Die laag roest maakt deze brievenbus ongekend sterk. En onderhoud is dan ook niet nodig.

Wat is er nou leuk aan zo’n roestige brievenbus of bloembak in je tuin? Ja, dat kun je je afvragen. Maar veel mensen vinden het geweldig. Dit komt waarschijnlijk omdat het materiaal een soort van natuurlijke look geeft. Als je je tuin dan ook nog leuk weet aan te kleden met de juiste planten, bloemen en struiken. Dan kun je er werkelijk een plaatje van maken.

Waar koop je een cortenstalen brievenbus?

Cortenstaal is zeker niet overal te koop. Je kunt een kijken bij een speciaalwinkel in cortenstaal. Zoek je specifiek naar een cortenstaal brievenbus? Dan zijn er ook wel enkele brievenbuswinkels te vinden die brievenbussen te koop aanbieden van cortenstaal. Omdat de aankoop vrij duur is, moet je wel overtuigd zijn van je aankoop. In Zutphen zit een brievenbuswinkel met showroom. Hier kun je de bussen dus eerst goed bekijken.