Roestemmer.nl
Image default
Aanbiedingen

Welke aanhangwagen kan uw auto trekken?

Rijden met een aanhangwagen is heel anders dan rijden met een gewone auto. U mag een aanhangwagen ook niet zomaar aan uw auto bevestigen. Wilt u een aanhanger huren voor uw werk of voor een verhuizing? Om met een aanhangwagen achter uw auto te mogen rijden, heeft u een rijbewijs B, B+ of BE nodig. Dit zijn de regels waaraan u zich moet houden als u met een aanhangwagen rijdt.

 

Rijbewijs B

Het rijbewijs B staat ook wel bekend als een regulier autorijbewijs. Met dit rijbewijs mag je een personenauto of een bestelbus besturen met een aanhanger. In het algemeen mag de aanhanger, inclusief lading, niet meer wegen dan 750 kg. Er is echter een uitzondering: u mag een aanhanger trekken die zwaarder is dan 750 kg, mits de combinatie van auto en aanhanger niet zwaarder is dan 3.500 kilogram en de lege auto meer weegt dan de aanhanger.

 

Rijbewijs B+

Met dit rijbewijs mag u een aanhanger trekken met een auto als het totale gewicht van de aanhangwagen en de auto samen niet meer is dan 4.250 kg. 

 

BE rijbewijs

Als u een BE rijbewijs heeft, mag u zonder gewichtsbeperking met een aanhanger rijden, zolang het voertuig dat de aanhanger trekt sterk genoeg is om het gewicht ook daadwerkelijk te trekken. Als u niet zeker weet hoeveel uw voertuig mag trekken, kunt u dat terugvinden in de gebruikershandleiding of het kentekenbewijs van het voertuig. Ook hier geldt dat het totale gewicht van de combinatie niet meer dan 3.500 kg mag bedragen en dat het trekkende voertuig een maximummassa van minder dan 3.500 kg moet hebben. Is deze hoger, dan heeft u rijbewijs C nodig.

 

Rijbewijs behaald vóór 19 januari 2013?

Dan gelden voor u andere regels. Voor u geldt geen beperking voor het ledig gewicht en het laadvermogen, zolang uw auto en de trekhaak sterk genoeg zijn om het gewicht te trekken.

 

https://www.123machineverhuur.nl/