Roestemmer.nl
Image default
Aanbiedingen

Alles over tussenvloeren

De kans is groot dat je in je dagelijks leven wel eens een mezzaninevloer of twee hebt gezien en er nooit veel aandacht aan hebt besteed. Maar wat is nu precies een entresolvloer? Wat zijn de verschillende soorten entresolvloeren? En hoe kunnen ze gebruikt worden in de bouw? Lees verder om meer te weten te komen over entresolvloeren – je zult verbaasd zijn hoe veelzijdig ze kunnen zijn!

 

Wat is een entresolvloer?

Een tussenverdieping is een tussenniveau tussen de begane grond en de eerste verdieping van een gebouw. Mezzanines kunnen zowel permanent als tijdelijk zijn, en ze worden vaak gebruikt om de hoeveelheid bruikbare ruimte in een gebouw te vergroten. Een magazijn met hoge plafonds kan bijvoorbeeld een tussenverdieping toevoegen om extra opslagruimte te creëren.

 

Er zijn drie hoofdtypen entresolvloeren

1. Vrijstaande 

2. Door rekken ondersteund 

3. Plank ondersteund 

Laten we ze allemaal eens nader bekijken 

 

Vrijstaande 

Dit zijn zelfdragende constructies die niet aan het gebouw zelf bevestigd hoeven te worden. Ze zijn over het algemeen minder duur dan andere soorten mezzanines, maar ze zijn niet zo flexibel als het gaat om het herconfigureren van de ruimte.

 

Door rekken ondersteund 

Mezzanines met ondersteuning voor rekken gebruiken de bestaande rekken in het gebouw voor ondersteuning. Dit type mezzanine wordt vaak gebruikt in magazijnen waar al rekken aanwezig zijn. Mezzanines met stellingondersteuning zijn duurder dan vrijstaande mezzanines, maar bieden meer flexibiliteit bij het herconfigureren van de ruimte.

 

Plank ondersteunend 

Ook mezzanines met plankondersteuning maken gebruik van bestaande rekken in het gebouw voor ondersteuning. Ze worden vaak gebruikt in winkels waar al rekken aanwezig zijn. Net als mezzanines met stellingondersteuning bieden mezzanines met stellingondersteuning meer flexibiliteit bij het herconfigureren van de ruimte, maar ze zijn duurder.

 

Zoals je ziet zijn er veel verschillende soorten tussenvloeren – elk met zijn eigen voor- en nadelen. Bij de beslissing welk type tussenverdieping geschikt is voor jouw project is het belangrijk om rekening te houden met je budget, je behoeften en de bestaande indeling van de ruimte. Met zoveel beschikbare opties is er zeker een perfecte pasvorm voor elk project!

 

https://www.noltemezzanine.nl/