Roestemmer.nl
Image default
Eten en drinken

Kies voor een maaltijdbox zodat je niet meer hoeft na te denken over het eten

Kies voor een maaltijdbox zodat je niet meer hoeft na te denken over het eten

Bestel jij regelmatig eten, dan is het natuurlijk veel verstandiger om iedere week een maaltijdbox te laten bezorgen. Het verschil is dan wel dat je eten zelf moet bereiden, maar het scheelt je wel een hele hoop geld. Omdat een maaltijdbox niet alleen lekker is, maar ook gezond, zien we dat er steeds meer gezinnen zijn die hiervoor kiezen. Je kunt je namelijk wel voorstellen hoe handig of het is, wanneer je kinderen hebt, je niet eerst naar de supermarkt hoeft om boodschappen te hoeven doen, maar direct vanuit je werk kunt beginnen met het maken van eten. Maar hoe werkt het nu eigenlijk, zo’n maaltijdbox bestellen? Zit je ergens aan vast of bepaal je helemaal zelf wat je doet?

 

Bepaal het aantal dagen

De eerste stap voor het  bestellen van een maaltijdbox, is het aantal dagen dat je graag gebruik zou willen maken van de maaltijden in deze box. Dit kunnen 2 dagen per week zijn, maar over het algemeen kiezen de meeste mensen ervoor om 4 of 5 dagen te laten bezorgen. De doordeweekse dagen zijn immers de dagen die voor de meeste uitdaging zorgen binnen de meeste huishoudens. Hoe fijn is het dan dat je op deze dagen geen omkijken meer hebt naar wat je iedere avond moet koken. Je werkt de recepten eenvoudig stuk voor stuk af en voor je het weet is de week alweer voorbij. 

 

Welke maaltijden?

Nadat je weet hoeveel maaltijden je wilt ontvangen, is de volgende stap natuurlijk het bepalen welke maaltijden het moeten gaan worden. Afhankelijk van het type box, kun je ook een mix maken tussen normaal en vegan. Ben je volledig vegan, dan kun je ook een Vegan box bestellen die vol zit met allerlei heerlijke veganistische producten. Kies je voor een reguliere box, dan kun je wel kiezen voor vegan maaltijden, maar andersom kan dit niet. Dus wil jij één of meerdere dagen geen vlees eten, kies dan voor een normale box met bijvoorbeeld een saag paneer recept, zodat je deze beide soorten eenvoudig met elkaar kunt combineren. Zo kun je iedere week zelf bepalen hoeveel maaltijden je wilt ontvangen en kan dit de ene week meer zijn dan de andere week.

 

Hoeveel personen eten er mee

Maaltijdboxen zijn te bestellen tot aan een bepaald aantal personen. Zo kun je kiezen voor een box voor jullie twee, maar is het ook ideaal voor met name gezinnen met jonge kinderen. Zo ontstaat er ook geen discussie over wat jullie graag zouden willen eten en kunnen jullie van het samenstellen van de box ook een moment samen maken. Zo kun je je kinderen een maaltijd laten kiezen die ze lekker vinden en kunnen jullie samen de rest van de box samenstellen. Dit heeft als voordeel dat er dan voor iedereen minimaal één maaltijd tussen zit waar ze zich enorm op kunnen verheugen en kun je als ouders een compromis sluiten dat de kinderen na het kiezen van hun eigen maaltijd, ook de maaltijden die door hun ouders worden gekozen gewoon moeten proberen.