Roestemmer.nl
Image default
Aanbiedingen

Hoe maak jij je keuken Instagram ready?

Hoe maak jij je keuken Instagram ready?   Heb jij dat ook? De ene na de andere prachtige keuken verschijnt op je Instagram tijdlijn terwijl jouw keuken voor je gevoel minder fotogeniek is? Daar is een oplossing voor. Niet iedere keuken is hetzelfde net zoals niet alle mensen hetzelfde zijn, en gelukkig maar! Jij kunt met de volgende tips jouw keuken indelen naar jouw smaak. Nog goed voor je gezondheid ook want in een smaakvolle keuken heb jij meer kookplezier.

Vloer Back to the basics: het begint allemaal bij je vloer. De belangrijkste functie van je keuken is natuurlijk het bereiden van eten. En dit proces gaat nou eenmaal niet altijd zonder slag of stoot. De vloer moet daarom tegen een stootje kunnen en ook zeker goed tegen water bestand zijn. De oplossing: tegels. Tegels zien er prachtig uit op een keukenvloer en er zijn oneindig veel opties. Om de kosten wat te drukken, kun je kiezen voor een tegel laminaat vloer: even mooi om te zien maar goedkoper en eenvoudig aan te brengen! Kies bijvoorbeeld voor zwarte tegels met een marmerlook of juist voor strakke witte tegels zonder poespas of misschien grijze tegels met hoogglans. Denk bij het kiezen van de tegel laminaat vloer goed na over jouw gewenste inrichting voor de rest van je keuken. De vloer is heel bepalend voor het eindresultaat.

Stijl Dat brengt ons direct bij het tweede punt: welke algemene stijl past bij jou? Er zijn zo veel stijlen en manieren om het basis interieur van je keuken mee in te richten; soms zie je door de bomen het bos gewoon niet meer. Het is dan heel fijn om van tevoren al een stijl uit te kiezen. Dan heb je voor jezelf een kader waarin je kastjes en aanrechtbladen gaat uitzoeken.

Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een industriële vintage keuken. Dit geeft jouw keuken een robuuste ietwat onafgewerkte sfeer waarin ruimte is voor creativiteit en nieuwsgierigheid. Of ga voor een moderne keuken met strakke lijnen en minimale inrichting. Een moderne keuken zorgt voor structuur en standvastigheid. Je kunt ook kiezen voor een natuurlijke keuken met neutrale rustige kleuren en veel houtwerk. In een natuurlijke keuken komt natuur samen met rust en sereniteit. Een eclectische keuken kan ook helemaal jouw ding zijn: een mix van stijlen, elementen, patronen en materialen. Op die manier krijgt jouw keuken een speels karakter.

Details Tenslotte bepalen de details het karakter van jouw keuken. Dit zijn veel kleinschalige keuzes. Welke handdoeken, theedoeken en vaatdoekjes kies je? Wil je een vaas bloemen in de vensterbank? Hoe moeten jouw borden en het bestek eruit zien? En staan er enkele items los op het aanrechtblad of heeft alles een vaste plek achter een kastdeurtje? Met de details vul je het dagelijkse leven in de keuken in.

Met deze tips sta jij hopelijk weer met veel plezier en passie te kokkerellen. Eet smakelijk!