Roestemmer.nl
Image default
Industrie

Hoe werkt een voegenfrees?

Een voegenfrees is uw beste vriend wanneer u uw voegen snel, volledig en veilig wilt verwijderen. Toch is dit handige stuk gereedschap lang niet bij iedereen bekend. Dat is jammer, want wie zonder werkt, maakt het zich een stuk lastiger dan nodig. De onbekendheid van voegenfrezen blijkt ook wel wanneer u gaat zoeken op het internet. Op diverse klusfora stellen mensen nog steeds de vraag of het mogelijk is om zelf voegen te verwijderen. Dat is het dus absoluut, maar het helpt wel wanneer u gebruikmaakt van de juiste gereedschappen.

Het hanteren van een voegenfrees

Het hanteren van een voegenfrees is relatief simpel. Alles begint met het kiezen van de juiste soort frees. U heeft de keuze uit exemplaren die gemaakt zijn van diverse soorten materiaal, maar de beste keuze is eentje die is afgewerkt met diamant. Vanwege zijn enorme hardheid is dit de frees die elke klus aankan. Ook kunt u kiezen uit speciale frezen voor buitenmuren, binnenmuren en tegels. Het is aan te raden om hier goed naar te kijken, omdat elke voeg een andere samenstelling kent. Zodoende heeft elke soort frees weer een specifieke vormgeving. De voegen verwijderen gebeurt door deze met de frees volledig uit te slijpen. Door de voegen vervolgens uit te zuigen of blazen, weet u zeker dat er geen restjes achterblijven en dat het nieuwe voegsel goed hecht. Vervolgens kunt u de nieuwe voegen in de kleur van uw keuze aanbrengen. Bent u op zoek naar kwalitatieve voegenfrezen? Dan vindt u deze online onder andere bij Diacom.

Andere methoden zijn niet aan te raden

Slimme klussers willen nog wel eens eigen, onorthodoxe methoden gebruiken om de klus voor elkaar te krijgen. In het geval van voegen verwijderen, is dit met klem af te raden. Met andere methodes dan met een voegenfrees is de kans op beschadiging van stenen of tegels namelijk zeer groot.

https://www.diacom.nl/b2c/