Roestemmer.nl
Image default
Aanbiedingen

Hoeveel houtsnippers heb je nodig voor in je tuin?

Heb je interesse om houtsnippers in je tuin neer te leggen? Je hebt groot gelijk! Dit is een vrij unieke vorm van bodembedekking, waardoor je van talloze voordelen verzekerd bent. Je geniet bijvoorbeeld van een unieke uitstraling in je tuin.

 

Een terechte vraag is wel hoeveel houtsnippers je voor in je tuin nodig hebt. Het antwoord op die vraag vind je hieronder, enkele handige tips.

 

Een dikke laag geniet de voorkeur

Het advies is ten eerste om voor een dikke laag van houtsnippers te kiezen. Sommige experts adviseren een laag van 4 centimeter, terwijl andere experts een laag van 10 centimeter adviseren. Zolang je tussen de 4 en 10 centimeter zit, zit je goed met de houtsnippers.

 

Daarbij is het wel zaak om goed te kijken naar de onderlaag. De onderlaag moet sowieso vlak zijn én moet bedekt worden met worteldoek. Als je eerst worteldoek op de grond spant en vervolgens hier houtsnippers oplegt, is een laag van 5 centimeter aan houtsnippers voldoende.

 

Onder aan de streep is het vooral van belang om naar je wensen te kijken. Wil je er zeker van zijn dat de laag van houtsnippers goed onkruid werend is? Dan is het aan te raden om voor een laag van minimaal 5 centimeter te kiezen. Als je het zekere voor het onzekere wilt nemen, is het advies om voor een laag van 10 centimeter te kiezen.

 

Koop voldoende houtsnippers

Het advies is sowieso om voldoende houtsnippers te kopen. Je kunt beter teveel houtsnippers hebben dan te weinig. Om exact te bepalen hoeveel houtsnippers je nodig hebt, spelen enkele zaken een belangrijke rol.

 

Ten eerste moet je goed naar de gewenste dikte van de laag kijken. Zoals hierboven al als advies gegeven, is het aan te raden om een laag van 5 tot 10 centimeter aan te houden. 

 

Ten tweede is het zaak om goed naar de afmetingen van de tuin te kijken. Waar wil je precies de tuinaarde door houtsnippers vervangen? En hoe groot is dat oppervlakte precies? Als je voor een big bag van 1 kubieke meter kiest, kun je zo’n 10 vierkante meter bedekken met een laag van 10 centimeter. Kies je voor een laag van 5 centimeter? Dan kun je uiteraard een dubbel oppervlakte bedekken met de snippers.

 

Overigens moet je wel goed kijken naar het soort houtsnippers waar je voor kiest. Je hebt uit meerdere kleuren de keuze, maar ook uit meerdere samenstellingen. Bekijk daarom bij een specialist het actuele aanbod, waarna je voor jezelf de juiste vergelijking kunt maken.

 

Onder aan de streep kun je maar beter voor een dikkere laag kiezen. Des te dikker de laag is, des te beter het onkruid tegengehouden wordt. Dat is uiteindelijk één van de redenen waarom je voor houtsnippers kiest, niet waar?