Roestemmer.nl
Image default
Industrie

Kunststof spuitgieten: een nauwkeurige verwerkingstechniek

Met de methode van kunststof spuitgieten kunt u eenvoudig en in bulk kunststof eenheden op een exacte manier produceren. Deze verwerkingstechniek zien we voornamelijk terug bij kunststof thermoplasten. Hieronder vallen onder meer polypropeen, ABS en polyamide. Bij elk van deze typen kunststof heeft u eigen voor- en nadelen. Het is dan ook afhankelijk van uw technische voorkeur en visuele eisen hoe het eindproduct in elkaar wordt gezet. Voor de afnemer met een hoog volume kent deze productiemethode grote voordelen. Wilt u meer weten? Neem dan contact op met Naber Plastics.

De methode kunststof spuitgieten

Spuitgieten is binnen de sector steeds bekender en dat is met een goede reden. Dit concept richt zich in het speciaal op massaproductie. Dat betekent dat afnemers bij een hoog volume aan eenheden een voordeel hebben; het produceren op deze manier wordt dan namelijk goedkoper. Het concept is evenwel eenvoudig; het kunststoftype wordt in de eerste stap opgewarmd onder hoge temperaturen en vervolgens plastisch. Dit element wordt daarna in de matrijs gebracht, waar het gaat stollen en volgens de gestelde vormen ‘vast’ raakt. Dankzij de exacte productie is het element nadien in principe klaar, maar u kunt nog voor een afwerking kiezen. Hierbij moet u denken aan natlakken, bedrukken of het printen van een sticker.

Een volautomatisch proces

Het kunststof spuitgieten is over het algemeen een volautomatisch proces, hetgeen logisch is met het oog op de massaproductie die de voorkeur geniet bij deze methode. Wel kunt u als afnemer verlangen dat een robot het proces blijft volgen, om zo te voorkomen dat er beschadigingen of fouten plaatsvinden. Het spuitgieten biedt tevens mogelijkheden voor lichte én zware elementen, waardoor u met de kunststof elementen diverse keuzes kunt maken. Door te kiezen voor kunststof spuitgieten in eigen land, zorgt u er als afnemer voor dat de kosten van assemblage zo efficiënt mogelijk plaatsvinden. Kiest u ook voor het unieke resultaat van spuitgieten?

https://naberplastics.com/