Roestemmer.nl
Image default
Aanbiedingen

Waarom het een goed idee is om de overstap te maken naar LED lampen

Waarom het een goed idee is om de overstap te maken naar LED lampen

Maak maar eens een rondje door de Praxis, Gamma of Karwei, en je zult zien dat zo’n 90 procent van alle aangeboden lampen LED is. Vroeger moesten we het doen met spaarlampen, gloeilampen en halogeenlampen. Lampen die onnodig veel energie verbruiken. Maar ja, we moesten wel wat wilden we de krant ’s avonds laat na het werk nog kunnen lezen… Tegenwoordig zijn de technieken gelukkig vele malen beter. Heb je de overstap naar LED lampen nog niet gemaakt? Ren dan snel naar de dichtstbijzijnde bouwmarkt of kijk op ledlichtstunter.nl!

 

Jij wilt toch ook wat extra geld in je portemonnee overhouden?!

Bij bovenstaande vraag heb je waarschijnlijk niet lang hoeven nadenken. Uiteraard wil jij extra geld in je portemonnee overhouden aan het einde van de maand! Hoe je dat doet, is eigenlijk heel simpel: vervang die oude gloei-, halogeen- en spaarlampen door LED lampen. Traditionele lampen laten jouw energierekening behoorlijk oplopen. Vooral in deze dure tijden wil je jouw energie- en gasverbruik zo laag mogelijk houden. Wanneer je die traditionele lampen in je woning laat hangen, gaat dat jou helaas zeker niet lukken. Een gloeilamp bijvoorbeeld gloeit. Letterlijk… Dit soort lampen kunnen gloeiend heet worden. En dat is niet zo’n goed teken. Want het betekent eigenlijk dat veel energie wordt omgezet in warmte en maar weinig energie in licht. Gloeilampen zijn dan ook totaal niet energie-efficiënt. LED lampen zijn dat gelukkig wél. Een kleine tien procent van alle verbruikte energie gaat slechts verloren als warmte. 

 

Ideaal wanneer je niet iedere twee maanden op de ladder wilt staan

LED lampen zijn bijna niet te breken en dus onverwoestbaar. Met een beetje pech moet je bij gloeilampen iedere twee maanden op de ladder staan om de kapotte lamp te vervangen door een nieuwe. Zie je jezelf niet iedere twee maanden gevaarlijke capriolen uithalen op een ladder? Smijt die gloeilampen dan snel aan de kant en investeer in LED lampen. Deze lampen kennen een ongelooflijk lange levensduur. Kan die ladder mooi in het schuurtje opgeborgen blijven!

 

Qua LED verlichting is er voor ieder wel wat wils

Het mooie van LED verlichting is dat het in vele soorten, maten en vormen te verkrijgen is. Qua LED verlichting is er dus voor ieder wel wat wils. Ga je bijvoorbeeld voor mooie strakke en modern ogende LED panelen? Of kies je toch liever voor een wat meer knusse sfeer met een RGB LED strip langs het plafond? De keuze is aan jou!

 

https://www.ledlichtstunter.nl/