Roestemmer.nl
Image default
Kinderen

Wees gedisciplineerd en winkel slim

Wees gedisciplineerd en winkel slim

Je bent sneller geneigd tot impulsaankopen als je gaat winkelen zonder lijstje. Misschien ben je naar een winkel gegaan om een ​​specifiek artikel voor je kind te kopen, zoals een goedkope kinderfiets voor zijn verjaardag, maar heb je uiteindelijk meer gekocht dan je van plan was te kopen, zoals make-up spullen en dure accessoires. Impulsief iets kopen of kopen omdat je je gedwongen voelt om het te hebben, is slecht voor je portemonnee en je inspanningen om vermogen op te bouwen. Het kan er ook voor zorgen dat je schulden opbouwt die je kredietscore schaden en het voor jou moeilijk maken om in de toekomst financiering te verkrijgen. Wees dus gedisciplineerd en winkel slim.

Maak een boodschappenlijst

Soms kun je je enthousiasme niet bedwingen als je aan winkelen denkt. Voordat je het weet pak je je fred de la bretoniere shopper en start je de auto om naar het winkelcentrum te rijden. Dit maakt je vatbaar voor schade aan je portemonnee en kredietwaardigheid. Door een boodschappenlijstje te maken, voorkom je dat je te veel betaalt en impulsaankopen doet door je aandacht te richten op de items die je echt nodig hebt. Je kunt een boodschappenlijstje op papier maken en budgetplanner apps gebruiken om je te helpen je geld beter te beheren.

Geld besparen en voedselverspilling voorkomen

Geld besparen is een van de redenen waarom je een boodschappenlijstje zou moeten maken. Met een lijstje kun je je uitgaven richten op wat je nu echt nodig hebt. Je bent ook meer geneigd om vast te houden aan de gangpaden en secties waar jouw aankopen zich bevinden in plaats van andere gebieden te verkennen waar tal van ‘geweldige producten’ te vinden zijn. De tijd tussen het maken van een boodschappenlijst en het naar de winkel gaan, stelt je in staat om te overwegen of je alle producten op de lijst nodig hebt of dat ze kunnen wachten. Deze tijd stelt je in staat om na te denken of je echt een rieten strandtas moet kopen of dit moet uitstellen, zodat je meer geld kunt uitgeven aan je boodschappen. Dit zal je helpen je aan je budget te houden en je spaargeld in de loop van de tijd te behouden. Er is ook een mogelijkheid dat wanneer je dingen koopt die je nu niet nodig hebt, in de prullenbak belanden. Dit komt vaak voor bij vers voedsel, omdat ze niet lang houdbaar zijn. Je kunt ze maar een korte tijd bewaren. Maak dus een boodschappenlijstje om te voorkomen dat je voedsel verspilt. Je kunt ook belangrijke voedselingrediënten ontdekken en nieuwe receptideeën bedenken terwijl je je boodschappenlijstje voltooit.

Een boodschappenlijstje maken helpt je te focussen

Je kunt met aandacht en intentie winkelen als je een lijst maakt van alles wat je nodig hebt. Het is minder waarschijnlijk dat je door een flitsend object wordt verleid of door een verkoper wordt overgehaald om iets te kopen. Je zult niet zo vatbaar zijn voor psychologische trucs die door retailers worden gebruikt om je ertoe te brengen meer te kopen en uit te geven, zoals gratis proefversies en beperkte voorraad aanbiedingen. Het maken van een boodschappenlijstje helpt je niet alleen om je voor een korte periode te concentreren terwijl je aan het winkelen bent, maar het helpt je ook om je de rest van je leven te concentreren. Dit komt omdat de activiteit planning omvat die kan helpen cognitieve dissonantie te verminderen die wordt veroorzaakt door onvolledige of tegenstrijdige taken.