Roestemmer.nl
Image default
Woningen

Zo koop je het beste deurslot!

Heb je een nieuw cilinderslot voor jouw voor- of achterdeur nodig? Dan is het belangrijk dat je een sterk cilinderslot hebt, waardoor inbrekers niet zomaar jouw woning binnen kunnen komen. Wij vertellen jou hoe je dit precies doet en wij hebben ook speciaal voor jou een top 3 aan de beste cilindersloten gemaakt.

 

Zwaar beveiligde sloten

Allereerst is het belangrijk om zwaar beveiligde sloten aan te schaffen, aangezien je hierdoor minder kans op inbrekers hebt. Je hebt hierbij keuze uit een SKG** of SKG*** gekeurd cilinderslot. Het verschil hiertussen is dat een SKG 2 sterren cilinderslot jouw woning minimaal 3 minuten tegen bijna alle voorkomende inbraakmethodes beveiligt en een cilinderslot met 3 sterren wel minimaal 5 minuten tegen alle voorkomende inbraakmethodes, ook kerntrekken. Dit duurt een inbreker te lang, waardoor hij een andere woning gaat zoeken. Jij kan hierdoor heerlijk met een gerust gevoel slapen. Daarnaast is kerntrekken een veel voorkomende inbraakmethode in Nederland, die eenvoudig uit te voeren is met simpel gereedschap. Daarom raden wij een SKG*** cilinderslot aan of de M&C Matrix met SKG** keurmerk, die als enige met dit keurmerk wel tegen kerntrekken beveiligd is. 

Wil je er ook zeker van zijn dat jouw deur en cilinderslot niet beschadigd, dan kan je het beste ook kerntrekbeslag aanschaffen (als je dit nog niet hebt). Dit schrikt inbrekers af, omdat ze meteen zien dat jouw woning zwaar beveiligd is. Hierdoor is de kans op een inbraakpoging kleiner, waardoor je extra kosten voor een nieuw cilinderslot bespaart. De inbreker zal naar een ander huis op zoek gaan die minder goed beveiligd is. Kies wel de juiste maat cilinderslot, want als deze niet past, dan kan je een heel nieuw gat in de deur boren. Dat kost veel irritatie, tijd en moeite, dus is het beter om dat te voorkomen. Ook wordt de deur er niet mooier op. Meet daarom eerst de cilindermaat van het oude cilinderslot op en ga vervolgens aan de slag met de aankoop van een nieuw slot.

 

De beste merken

Er zijn veel merken aan cilindersloten, zoals Buva, M&C, Iseo, Nemef en Pfaffenhain. Hierdoor weet je misschien niet meteen welke je moet kiezen. Daarom hebben wij een top 3 aan cilindersloten gemaakt. Op de eerste plek staat de M&C Condor SKG***, daarna de M&C Matrix SKG*** en op de laatste plek de Iseo F6 Extra S. Het verschil tussen deze sloten is als volgt. De M&C sloten zijn voorzien van 5 jaar garantie, Iseo van 1 jaar garantie. Ook heeft M&C een certificaat bij het slot en Iseo niet. Dit pasje moet je aantonen bij het bij laten maken van de sleutels of cilinders. Dit is ideaal voor als je jouw sleutels uitleent aan de schoonmaakster, tuinman, buren of oppas. Zo weet je zeker dat ze niet zomaar in jouw woning kunnen komen als je van huis weg bent, wat een gerust en veilig gevoel geeft.

Als laatste hebben deze drie sloten allemaal een ander soort sleutel. De M&C Condor heeft een keersleutel, die op twee manieren in het slot kan. Ideaal voor als je in het donker de deur wilt openen. De M&C Matrix heeft een snijsleutel en de Iseo F6 heeft een kartelsleutel, die maar op één manier in het slot passen. De snijsleutel kan echter wel de binnenzak van jouw broek of jas beschadigen, dus hier zal je wel rekening mee moeten houden.

 

Kies voor een online specialist

Wil je ook echt een sterk slot bij een betrouwbare zaak kopen, waarbij je voldoende keuze hebt? Dan is het verstandig om bij een online specialist ofwel slotenmaker te bestellen. Het voordeel hiervan is dat zij over de juiste kennis beschikken en jou persoonlijk kunnen helpen, een bouwmarkt heeft minder kennis en kan daardoor niet altijd de juiste kennis delen. Verder is het handig dat je eenvoudig kan vergelijken en reviews kan lezen. In de winkel zelf wordt er een verkooppraatje gehouden waar je vaak ook nog eens intrapt of je komt er ineens achter dat het ergens anders goedkoper was en dat wil je natuurlijk niet. Het verzenden is meestal gratis en je kan de hele dag bestellen, een bouwmarkt is dan vaak al gesloten. Daarnaast heb je het vaak al de volgende dag in huis en is het niet goed, dan kan het altijd retour.

Wel is het belangrijk om te weten dat je jouw nieuwe cilindersloten goed moet onderhouden met slotspray. WD-40 werkt echter niet, omdat dit tijdelijk werkt en daardoor het vuil niet volledig verwijdert. Als je het slot minimaal één keer per jaar insmeert zal je er langer mee doen. Bovendien zorgt slotspray er ook voor dat in de winter de bevriezing van jouw slot afneemt, als je hem dan smeert. Wil je een cilinderslot kopen en heb je er meer in huis nodig? Dan is gelijksluiting ook mogelijk. Kies voor meerdere sloten van hetzelfde merk en type en plaats deze op jouw voor- of achterdeur, schuur- of tuindeur, deur van het bedrijfspand, een kast (denk aan de meterkast), als bijzetslot of op de deur van de kajuit. Zo loop je niet meer met een zware sleutelbos.

https://www.toplock.nl/cilindersloten