Roestemmer.nl
Image default
Beauty en verzorging

Ingrediëntenspotlight: ceramiden voor de huid

Ceramiderijke huidverzorgingsproducten zijn perfect voor de behandeling van de droge huid en helpen de huid haar natuurlijke barrière te herstellen. Naarmate we ouder worden, neemt de productie van ceramiden in onze huid op natuurlijke wijze af met ongeveer 1% per jaar – een belangrijke factor bij een droge, ouder wordende huid. Ceramiden zijn lipiden die de natuurlijke vochtbarrière van de huid versterken, helpen vocht binnen te houden en irriterende stoffen buiten houden. Wanneer deze natuurlijke barrière intact is, helpt het de huid glad en soepel te houden, wat het ontstaan van rimpels kan verminderen.

Uw huid produceert van nature ceramiden, die een cruciale rol spelen in hoe uw teint eruit ziet. Ze fungeren als een barrière om uitdroging te voorkomen en vocht vast te houden, waaronder water, lipiden en natuurlijke oliën. Hoewel deze beschermlaag noodzakelijk is voor een zachte, gehydrateerde huid, kan blootstelling aan agressieve elementen – zoals wind, zon en vervuiling – onze natuurlijke voorraad ceramiden verminderen. Huidverzorgingsproducten met ceramiden helpen deze verloren lipiden aan te vullen om het vochtgehalte te verhogen en uw huid een gezondere teint te geven.

Ceramiden zijn natuurlijk voorkomende vetten in de buitenste laag van uw huid, en ze worden beschouwd als een van de meest krachtige anti-aging ingrediënten die u kunt gebruiken op uw huid. We weten dat dit klinkt als huidverzorgingsjargon, dus laten we het even uitleggen: ceramiden helpen vochtverlies te voorkomen door te functioneren als een beschermende barrière voor uw huid tegen negatieve milieu-invloeden. Naarmate we ouder worden, verliest onze huid ceramiden, wat resulteert in een droge en ouder wordende huid. Door een ceramidenrijk product toe te voegen aan uw dagelijkse huidverzorgingsroutine, zult u vele voordelen plukken voor uw ouder wordende huid – inclusief vermindering van fijne lijntjes en rimpels.

Het toepassen van een retinol behandeling is niet langer alleen een onderdeel van je korean skin care routine – het is nu een noodzaak. Als je op zoek bent naar iets dat je huidverzorgingsroutine naar een geheel nieuw niveau tilt, probeer dan eens Klairs midnight blue calming cream. Dermatologen zijn dol op dit product omdat het gebruik maakt van een unieke mix van gouden standaard ingrediënten, waaronder ceramiden en glycolzuur, om de huid te verstevigen, te resurfacen en te hydrateren door zichtbare tekenen van veroudering zoals fijne lijntjes en donkere vlekken te verminderen. Deze behandeling doet ook wonderen op de gevoelige huid waar een minimale downtime nodig is. De ceramiden helpen de natuurlijke barrière van de huid te versterken, terwijl de krachtige anti-aging ingrediënten werken aan het verminderen van de effecten van zonneschade en veroudering door zichtbare verbetering van helderheid, textuur en teint. Omdat deze peeling resultaten op kliniekniveau levert zonder irritatie of peeling te veroorzaken, is het geen wonder waarom dermatologen er zo bij zweren.

https://kocosmo.nl/

Gerelateerde artikelen

Goede kapper in Arnhem gezocht?

Een mooi resultaat bij de kapsalon in Laren