Roestemmer.nl
Image default
Gezondheid

Geef u op voor een reanimatiecursus

Wil je een Reanimatiecursus Amsterdam volgen? Dat kan bij een van de Amsterdamse ziekenhuizen. Ze vinden het belangrijk een bijdrage te leveren aan het kunnen handelen tijdens levensbedreigende situaties. De ziekenhuizen organiseren al tientallen jaren reanimatiecursussen en werken uitsluitend met NRR-gecertificeerde instructeurs. De reanimatiecursus Amsterdam worden gegeven aan de hand van richtlijnen en materialen van de Nederlandse Hartstichting.

Reanimatie en defibrillatie

Per week worden in ons land ruim 300 mensen buiten het ziekenhuis getroffen door een plotselinge hartstilstand. Als niet direct wordt ingegrepen staat één ding vast: het slachtoffer overlijdt. Reanimatie, dat is hartmassage in combinatie met mond op mond beademing, kan levensreddend zijn.Volg daarom Reanimatiecursus Amsterdam. Vaak is er bij een plotselinge hartstilstand sprake van een chaotische hartritmestoornis, die ventrikelfibrilleren genoemd wordt. Om dit op te heffen en een goed hartritme terug te krijgen, is defibrillatie nodig. Dit is een krachtige stroomstoot toedienen met een defibrillator. Defibrillatie moet zo snel mogelijk gebeuren. Dit kan met de automatisch externe defibrillator, de AED. Iedereen die kan reanimeren, kan in een paar uur leren met een AED te werken. Dit leer je met de Reanimatiecursus Amsterdam

Wie moet leren reanimeren?

Wie? U! Een reanimatiecursus Amsterdam is vooral van belang voor familieleden en vrienden van hartpatiënten en voor hen die veel in contact komen met mensen. Ook is de cursus bijzonder geschikt voor verenigingen en bedrijven die hun personeel wil voorbereiden op calamiteiten.

Maar iedere Nederlander kan thuis, tijdens werk en in zijn vrije tijd geconfronteerd met een hartstilstand, een ongeval, verstikking, verslikking, verdrinking en bijvoorbeeld ook overdosering van geneesmiddelen of gevaarlijke middelen. Daarom is een Reanimatiecursus Amsterdam voor iedere Nederlander van belang. Iedereen met affiniteit kan een reanimatiecursus volgen.Geef je daarom snel op voor de Reanimatiecursus Amsterdam.