Roestemmer.nl
Image default
Eten en drinken

Ideeën voor snoeppotten

Snoeppotten komen in veel huishoudens voor. Snoeppoten met leuke, kleurrijke printjes zullen je niet ontgaan zijn. Ondanks dat snoep niet het gezondste eten is, is het wel erg lekker. Af en toe een snoepje kan ook weer niet zoveel kwaad, toch? Snoep wordt vaak verkocht in doosjes of plastic zakjes. Erg handig zijn deze vaak niet, omdat ze na het openen niet meer fijn dicht gaan. Snoep kan erg hard worden als het wordt bewaard op plekken waar lucht bij komt, erg lekker is dat niet. Een snoep pot is dus best handig om te hebben.

Een snoepblik

Snoepblikken kunnen een leuke plek zijn om snoep in te bewaren. Snoepblikken zijn gemaakt van blik (wat in de naam is terug te zien), wat er voor zorgt dat de binnenkant donker is. Snoep wordt het beste bewaardop een droge en donkere locatie, dus wat dat betreft is een snoepblik erg goed. Het leuke aan dergelijke snoepblikken is het feit dat ze speciaal voor snoepjes zijn ontworpen. De buitenkant is vaak erg kleurrijk en met een leuk patroon. Zo zijn er bijvoorbeeld blikken met allerlei soorten zoete producten als print. Weet iedereen in het huis ook direct waarvoor dat blik bedoeld is. Snoepblikken kunnen ook een neutraler patroon hebben. De vormen waarin snoepblikken komen zijn erg verschillend. Je hebt snoepblikken in cilindervormen, ronde vormen, hartjesvorm, vierkante vormen, maar ook in unieke vormen zoals de vorm van een huis.

Weckpot

Weckpotten zijn een andere leuke plek om snoep in te bewaren. Weckpotten zijn doorzichtig, wat er voor zorgt dat altijd kan zien hoeveel snoep zich nog in de pot bevindt. In bijvoorbeeld snoepblikken met een cilindervorm, kan je niet goed zien welke snoepjes er nog in zitten. Met een weckpot kan je over de gehele pot zien wat er nog in zit. Weckpotten zijn ook luchtdicht, dus het snoep wordt op de juiste wijze bewaard. Een nadeel van een weckpot kan zijn dat het steeds zien van de snoepjes je te

vaak verleiden, ijzeren discipline is dan nodig om het te weerstaan. Omdat een weckpot gemaakt is van glas, is het belangrijk dat de pot op een donkere plek wordt bewaard, zoals in een lade of dichte kast. Zo blijft het snoep het langste op goed niveau. De weckpotjes van Lekkerhoning zijn goede potten om snoep in te bewaren. Een tip kan ook zijn om meerdere kleine potjes te kopen, zo kan je verschillende soorten snoep van elkaar scheiden.