Roestemmer.nl
Image default
Bedrijven

Voor- en nadelen van het bedrukken van pennen

Pennen laten bedrukken is populair onder bedrijven. Dit voor relatiegeschenken of als marketinginstrumenten op een beurs. Waarom zijn deze populair, en moet u ook pennen laten bedrukken. Verder wordt verteld welke voordelen het bedrukken van pennen met zich meebrengt. Naast de voordelen worden ook de nadelen benoemd. Als laatste wordt verteld waar u aan moet denken als u pennen wilt laten bedrukken.

Voordelen

Pennen laten bedrukken kan je voor weinig geld laten doen en is daarom een goedkope manier van marketing. Marketingcampagnes kunnen veel geld kosten en een pen geven zorgt ook al voor de exposure die u misschien wilt. Daarbij worden pennen dagelijks door mensen gebruikt en dat betekent dat uw bedrijfsnaam of merk vaak gezien wordt door de eigenaar van de pen. Wat ook vaak gebeurd is dat pennen niet lang bij dezelfde eigenaar blijven en weer door worden gegeven aan andere mensen dit betekent ook weer voor meer exposure. Een ander voordeel is dat u het kan gebruiken als relatiegeschenk. Dit kan door de pennen persoonlijk te maken voor de ontvanger. Goede relaties met klanten of partners zorgt ook voor een goede marketing en een positief beeld van uw bedrijf.

Nadelen

Pennen laten bedrukken heeft veel voordelen, maar deze voordelen kunnen verdwijnen als u niet kwalitatief goede pennen aanschaft. Deze pennen zijn duurder maar hebben ook meer effect. Als u slechte pennen weggeeft op een beurs of aan een relatie, houden deze mensen geen positief gevoel over bij uw bedrijf en worden deze pennen ook niet veel gebruikt. Een andere nadeel is dat u de resultaten van de marketing minder snel ziet. Bij een marketing campagne via bijvoorbeeld social media kunt u zien wat u voor een bereik hebt of hoeveel mensen misschien een aankoop doen. Als u pennen gaat weggeven ziet u dat misschien niet. Maar reken er maar op dat dit zeker effect kan hebben op lange termijn.

Pennen laten bedrukken

Het bedrukken van pennen kan bij verschillende bedrijven. Zoals eerder al vernoemd is een tip om kwalitatief goede pennen te kopen, deze kosten meer geld, maar kunnen veel meer effect hebben. Vaak bieden deze partijen kortingen aan als u een bepaalde hoeveelheid wil kopen, dus op die manier kunt u ook de kosten verlagen. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor het bedrukken van Parker Jotter pennen. Naast het bedrukken en de kwaliteit zijn er ook verschillende kleuren pennen. Nu kunt u ervoor kiezen om ook al deze verschillende kleuren te kopen, maar een tip is om kleuren te kopen die ook verbinding hebben met uw bedrijf. Zo komt een pen nog professioneler over.