Roestemmer.nl
Image default
Industrie

Wat is lasersnijden en waar kunt u dit laten doen?

Misschien heeft u er al wel eens van gehoord: lasersnijden. Alhoewel het nog altijd bestempeld wordt als een nieuwe techniek, is dit een bewerkingstechniek waar u al enige tijd gebruik van kunt maken. Waardoor het als bewerkingstechniek nieuw blijft voelen, is het feit dat het zichzelf blijft innoveren. De machines blijven geavanceerder worden, waardoor er steeds meer mogelijk is. Inmiddels is bijna elk design op maat mogelijk. Bij het lasersnijden wordt gebruik gemaakt van een minutieus kleine laserstraal, met een diameter die louter fracties van millimeters is. Dankzij dit kleine oppervlak wordt de warmte dermate geconcentreerd waardoor het gebruikt kan worden om diverse materialen efficiënt en met veel precisie te bewerken. En dat is niet het enige voordeel van lasersnijden. Lees snel verder en kom achter de andere voordelen van lasersnijden.

De vele voordelen van lasersnijden

De populariteit van lasersnijden als bewerkingstechniek is eenvoudig om te verklaren. Ten eerste komen vele voordelen voort uit de kleine diameter van de laserstraal. Hierdoor is de straal zo warm dat efficiënt materiaal bewerkt kan worden zonder vervormingen. Doordat de diameter zo klein is, kan er ook preciezer te werk worden gegaan. Zelfs de meest complexe contouren zijn uitvoerbaar. U zult minder materiaal verliezen. Daarnaast kunnen er complexere contouren gemaakt worden omdat de snijcontour makkelijker kan gaan waar het wil, in vergelijking met andere machines. Deze heeft meer vrijheid, wat moeilijke vormen maken eenvoudiger maakt.

Lasersnijden laat u uitvoeren door deze specialist

Weet u nog niet zeker bij wie u deze bewerkingstechniek wilt laten uitvoeren? Dan hebben we een aanrader voor u: Piant Stanztechniek B.V. in Waalwijk. Hun machines zijn zeer geavanceerd en perfect voor elk ontwerp op maat, hoe complex uw design ook is. Ook de grafische afwerking kunt u door hen laten verzorgen, en dat allemaal voor een goede prijs. Natuurlijk kunt u bij dit bedrijf in Waalwijk ook terecht voor uw vragen of voor meer informatie.

https://www.piant.nl/

Gerelateerde artikelen

Zuiver de lucht in uw pand met een goede luchtbehandelingskast

Een CNC freesmachine voor diverse componenten

Rvs laten frezen op maat