Roestemmer.nl
Image default
Bedrijven

Weer een mooi vooruitzicht

Goede loopbaancoaching in Utrecht kan je echt helpen om weer iets te hebben waar je volledig voor kunt gaan. Als je net klaar bent met je middelbare school kom je op het punt dat je moet gaan kiezen wat voor opleiding je wilt gaan doen en op welk niveau dit dan gaat zijn. Wanneer je geen flauw idee hebt wat je wilt worden, kan dit nogal een flinke uitdaging zijn. Want wat ga je kiezen als je niet eens weet of je het leuk gaat vinden? In zo’n situatie wordt je vaak aangeraden om een tussenjaar te nemen waarin je lekker kunt gaan ontdekken wat voor werk je zou aanspreken.

Slimme oplossing

In een tussenjaar kan je ook nog eens hard gaan werken zodat je veel geld kunt sparen. Dit scheelt later ook weer, want dan hoef je minder te lenen als je weer gaat studeren. Wanneer je wel een idee hebt wat voor beroep je graag uit zou willen voeren, dan kan je gericht gaan kijken met welke opleidingen dit te realiseren valt. Op die manier heb je al een veel concreter beeld en een doel om naartoe te werken. Vaak ben je dan ook gemotiveerder om je best te doen voor je opleiding dan als je er nog helemaal geen toekomstperspectief bij hebt.

Een streven hebben

Loopbaancoaching in Utrecht helpt je om dit perspectief weer terug te vinden. Het kan ook helpen wanneer je al een opleiding hebt afgerond en echt niet weet wat je er mee aan moet. Je hebt misschien geen flauw idee wat je er eigenlijk allemaal mee kunt en hebt deze opleiding vooral gekozen omdat de vakken je aanspraken. Wij kijken dan graag met je mee om te bepalen van de opties en mogelijkheden zijn zodat je zo snel mogelijk aan de bak kunt met iets wat je leuk vindt. Een doel hebben is erg belangrijk. Wij helpen je deze te vinden.