Roestemmer.nl
Image default
Groothandel

De verschillende vormen van onthardingszout

Als u gebruikmaakt van een waterontharder, heeft u altijd onthardingszout nodig. Een speciaal type onthardingszout is regeneratiezout en dit heeft u nodig om het harsfilter in de waterontharder te herstellen. Deze vorm van onthardingszout wordt in drie verschillende vormen aangeboden en het is belangrijk om goed te kijken welk soort zout het meest geschikt is voor uw waterontharder. H. van Namen kan u verder adviseren over de keuze van het juiste soort onthardingszout.

3 vormen regeneratiezout

Zoals al eerder gezegd zijn er 3 verschillende soorten onthardingszout of regeneratiezout die u kunt gebruiken voor het herstellen van het harsfilter in de waterontharder. U heeft hierbij de keuze uit rotszout, zeezout of ingedampt zout. Dit heeft te maken met de manier waarop deze zouten gewonnen worden. Deze vormen hebben ook allemaal hun eigen eigenschappen.

Rotszout

Rotszout is een natuurlijk mineraal en wordt uit de bodem gewonnen. Het zout komt als korrel uit de bodem. Deze korrels zijn nauwelijks bewerkt en ruw. Ondanks dat het rotszout erg doeltreffend is, heeft het ook nadelen. Omdat de korrels nauwelijks bewerkt zijn, bevatten deze ook veel onzuiverheden. Dit zorgt ervoor dat u uw waterontharder vaker moet reinigen als u dit soort zout gebruikt, omdat de onzuiverheid van dit type zout ervoor zorgt er sneller sprake is van aanslag.

Zeezout

De herkomst van zeezout kan al afgeleid worden uit de naam. Zeezout blijft over nadat het zeewater verdampt is dankzij de zon. Zeezout kunt u zowel in kristallen als in korrels krijgen. Qua vervuiling door het aantal onzuiverheden zijn er betere maar ook slechtere opties dan zeezout.

Ingedampt zout

Ingedampt zout is de meeste zuivere onthardingszout, wat ervoor zorgt dat uw waterontharder langer schoon blijft en u deze dus minder vaak hoeft te reinigen. Ingedampt zout is uitermate doeltreffend omdat het grondig bewerkt wordt nadat het uit ondergrondse mijnen wordt gewonnen.

https://www.vannamen.nl/