Roestemmer.nl
Image default
Vervoer en transport

De voor- en nadelen van logistiek uitbesteden voor een webshop

Als eigenaar van een webshop ben je op het begin vaak meer bezig met bestellingen inpakken en op de post doen dan het ondernemen zelf. Daarnaast ben je ook nog veel tijd en geld kwijt met het onderhouden van je voorraad. Logistiek uitbesteden neemt de logistieke taken uit handen en daardoor bespaar jij geld en tijd. Voor je aan logistiek uitbesteden gaat beginnen wil je natuurlijk eerst de voor- en nadelen weten. Deze hebben wij hieronder op een rijtje gezet.

 

De voordelen van het logistiek uitbesteden binnen een webshop

  1. Zoals als er al een beetje benoemd is bespaart het logistiek uitbesteden veel tijd. Hierdoor heb je meer tijd om te ondernemen en bezig te zijn met het bekendmaken van je brand.

  2. Je kunt betere levering-service bieden. Als je het zelf moet doen zit je vast aan de tijden van het postkantoor. Op maandag wordt bijvoorbeeld op veel plaatsen geen post opgehaald en/of bezorg. Door het uit te besteden kun je bijvoorbeeld de dienst ‘voor 19.00u besteld morgen in huis’ aanbieden.

  3. Je hoeft je geen zorgen meer te maken over of je wel genoeg ruimte hebt tijdens het inkopen van je producten. Hier wordt je dus niet meer in beperkt met het bestellen van je voorraad. Je voorraad ligt namelijk bij de logistieke dienstverlener.

  4. Je gaat er financieel op vooruit. Dit is omdat je zelf geen tijd meer kwijt bent aan het inpakken van pakketjes en je hoeft er ook niemand meer voor aan te nemen. Ook bespaart het geld omdat logistieke dienstverleners vaak een deal hebben met leveranciers als DHL of PostNL waardoor de verzendkosten lager zijn. 

  5. Je kunt op vakantie, dagjes weg of een keer uitslapen want de bestellingen worden gewoon door bezorgd. 

Zoals je ziet zijn er dus best wat voordelen om voor logistiek uitbesteden te kiezen.

 

De nadelen van het logistiek uitbesteden binnen webshop

  1. De nadelen zijn dat je niet meer in hand hebt of de pakketjes daadwerkelijk zijn bezorgd. Je hebt niet meer de zekerheid die je hebt op het moment dat je zelf naar het postkantoor bent geweest. 

  2. Het persoonlijke stukje dat je aan je klanten kunt bieden is weg. Je kunt geen leuk handgeschreven kaartje meer toevoegen op het moment dat je gaat logistiek uitbesteden. 

  3. Het is in het eerste opzicht duur, maar als je gaat nadenken welke kosten je kunt besparen valt het reuze mee. Je hebt geen kosten meer aan een opslag, inpak personeel, benzinekosten naar het postkantoor en je uurtarief zal nu uitbetaald worden voor de dingen die goed zijn voor het groeien van je onderneming en niet meer naar het inpakken van pakketjes. 

Of je nu een webshop met veel bestellingen bent of met weinig bestellingen het logistiek uitbesteden van je logistieke diensten brengt veel voordelen met zich mee.