Roestemmer.nl
Image default
Verbouwen

Een troffelvloer wordt gebruikt in veel verschillende ruimtes

Een gietvloer, ook wel troffelvloer genoemd, is bekend als vloer in de badkamer. Maar wist u dat een dergelijke vloer ook uitermate geschikt is voor andere ruimtes? Natuurlijk kan zo’n vloer ook gestort worden in andere ruimtes in uw woning, maar waar deze vloer ook uitstekend tot zijn recht komt, is een zakelijke ruimte waar veel mensen komen. Denk aan een winkelvloer, maar ook bijvoorbeeld ontvangstruimtes van een theater, of de vloer van een museum. Het grote voordeel van een troffelvloer is in dit geval dat deze vloer beschermt tegen uitglijden. In dit soort ruimtes is dit handig, omdat bezoekers van zulke ruimtes vaak van buiten komen. Zeker bij slecht weer nemen mensen veel vocht mee naar binnen aan hun schoenen, waardoor de vloer nat en dus glad kan worden. Een troffelvloer is van zichzelf al stroef, maar kan met een speciale coating nog stroever worden gemaakt.

Bescherm uw bezoekers optimaal

Wanneer u verantwoordelijk bent voor een theater of museum, is een van de belangrijkste taken dat u de veiligheid van uw bezoekers moet waarborgen. Daarom is het een goed idee om een troffelvloer te laten storten. Echter is er nog veel meer mogelijk. Na het laten storten van de vloer kunt u deze laten voorzien van een anti-slip coating, zodat mensen extra goed beveiligd zijn tegen glijpartijen. Ook kunt u de vloer hiertoe laten voorzien van antislipplaten, die bepaalde plekken op de vloer extra stroef maken. Verder kunt u doorgangen laten voorzien van drempelsystemen en op- en afritten met antislipribbels of met een gaatjessysteem, zodat ook hier uitglijden en wegglijden voorkomen worden.

Ontdek alle mogelijkheden en vraag om advies

Wanneer u een glijbestendige vloer zoals een troffelvloer wilt laten leggen door een specialist zoals SlipSafe, is er veel mogelijk. Wilt u weten wat in uw geval de beste optie is? Ontdek alle mogelijkheden en vraag om advies. De deskundige medewerkers van SlipSafe bekijken graag uw situatie en voorzien u vervolgens van eerlijk en persoonlijk advies. Neem dus contact op met deze expert.

https://slipsafe.nl