Roestemmer.nl
Image default
Mode en Kleding

Wat is de meest geschikte regenjas voor motorrijders?

Wat is de meest geschikte regenjas voor motorrijders?

Een leuke hobby zoals motorrijden brengt tal van verantwoordelijkheden met zich mee. Je moet je bijvoorbeeld op alles voorbereiden, ook het dragen van de juiste regenjas bij regenachtig weer. Dit kan een lange regenjas dames waterdicht of heren regenjas zijn. Rijden in de regen moet veilig en comfortabel zijn. De reden is dat koude temperaturen, regenwater en harde wind schadelijk zijn voor je lichaam. Een andere reden is zichtbaarheid. Andere rijders kunnen je niet goed zien in de regen, tenzij je een heldere regenjas draagt ​​met uitstekend zicht. Rijden in de regen is leuk, zolang je maar weet welke regenkleding je moet hebben.

Het materiaal

Er zijn veel soorten regenjassen voor het rijden beschikbaar. Ze hebben echter niet allemaal een uitstekende waterdichte kwaliteit. Sommige zijn slechts korte tijd bestand tegen regenwater, andere zijn perfect duurzaam. De goedkoopste optie zijn plastic of PVC regenjassen. Deze zijn meestal gemaakt van gemengd nylon of parachutes. Ondanks de lage prijs scheuren ze gemakkelijk en zijn ze niet helemaal duurzaam. De volgende optie is een parachute-regenjas, die een sterkere waterbestendigheid en duurzaamheid biedt. Bovendien is het glad, licht en dik. Deze regenjas is comfortabel om te rijden dankzij de reeks lagen. Je hoeft het alleen maar te combineren met extra regenkleding zoals een regenbroek of laarzen.

De kleur

Een regenjas van hoge kwaliteit beschermt je tegen wind, water en kou, maar moet ook goed zichtbaar zijn. De beste keuze is degene met opvallende kleuren zoals geel, neon, oranje, roze en groen. Deze kleuren helpen andere rijders of bestuurders je in de regen te zien. Zware regen zal het zicht van de rijders verstoren, dus het dragen van een heldere regenjas kan ongelukken voorkomen. Hoewel mensen andere kleuren voor hun regenjassen kunnen kiezen, is veiligheid belangrijker dan stijl. Heldere kleuren zijn beter en veiliger voor bestuurders.

Maat en kenmerken kiezen

Regenjassen vergelijken om te rijden gaat ook over de maat. Deze overweging bepaalt het comfort en de veiligheid, dus je moet er een kiezen die bij je gewicht en lengte past. Een strakke regenjas is onhandig, terwijl een losse regenjas je evenwicht verstoort. Daarna volgen de toebehoren. Deze overweging is optioneel, maar beïnvloedt de duurzaamheid en het uiterlijk. Hier is een voorbeeld. Een regenjas met messing of koperen ritsen is duurzamer dan een regenjas met kunststof of ijzeren ritsen. Het inspecteren van beschikbare toebehoren is dus cruciaal.

Het type regenjas

Ten slotte moet je rekening houden met het type regenjassen om te rijden. De meeste mensen zullen een poncho regenjas kiezen vanwege zijn eenvoud en betaalbaarheid. Deze is echter niet geschikt voor bestuurders of motorrijders. Ten eerste is het ongemakkelijk en past het niet perfect op je lichaam. Ten tweede kan een deel van dit product per ongeluk in de wielspaken terechtkomen. Dat betekent dat het dragen van een poncho tijdens het rijden in de regen riskant is. Andere modellen of soorten regenjassen zijn prima, maar je moet voorkomen dat je een poncho kiest om te rijden. Hier is nog een overweging. Een regenjas om mee te rijden moet passen bij andere regenkleding, zoals laarzen, waterdichte handschoenen en een helm.